fbpx

“Je weet wat je kwijtraakt en niet wat je gaat vinden”

Ik was samen met mijn vader de oudejaarsconference van Micha Wertheim aan het kijken. Ik kende Micha eigenlijk niet, we lagen soms dubbel en soms was ik hem even kwijt. Waar hij me wel elke keer weer meer raakte was zijn vaste, terugkerende opmerking “je weet wat je kwijtraakt en niet wat je gaat vinden”.

Elke keer weer kwam hij er weer mee en paste de zin continue toe op veel verschillende situaties. Een prachtige zinsnede die elke keer weer anders kan worden uitgelegd. Hij raakte me. Op het eerste oog zou je zeggen….mooi….houden wat je hebt want je weet niet wat je gaat vinden. Toch..?

En ik weet dat het zo “andersom” is. Bij mezelf en bij iedere coach klant of deelnemer aan Oervuur ervaar ik het. Hoe leuk is het nog “wat je weet wat je kwijt raakt”? Je gaat het alleen kwijtraken als je het los laat. En als je loslaat…weet je niet wat je gaat vinden. En daar licht nu net “de verborgen schat”, in het niet weten wat je gaat vinden.

We zijn gewend niet de put in te gaan, we kennen de diepte niet en zijn bang dat er geen bodem in de put zit. We snijden de put af en dalen niet echt af. Dit houdt ons gevangen, zo leren we niks nieuws.

Er is moed voor nodig om door de put te gaan, echt te zien wat er niet werkt. Dan pas kan er iets nieuws ontstaan. Het grote geheim wat Micha niet verklapt en ik nu wel met je ga delen is…..”wat je gaat vinden, precies is wat je hart begeert”. Je weet het alleen nog niet. Durf jij?

Fijn nieuwjaar lieve mensen! Ik wens jullie een hoop kwijtraken en vinden toe. Kwijtraken, diep in de put om daarna echt te vinden, jouw eigen innerlijke schat Wel in die volgorde overigens…anders kan het niet ;).

27-29 maart is er een nieuw Oervuur. Veel buiten en we overnachten binnen. Tot dan!

Groet

Ernst

 

Meer verhalen

Wil jij geen nieuwe verhalen meer missen? Ik upload ze ook altijd via mijn Social Media-kanalen. Volg me via jouw favoriete kanaal en blijf op de hoogte.