fbpx

4. Ik ben boos, ik ben boos, ik ben BOOS!

Ik ben boos, Ik ben boos, ik ben BOOS!

Van woede uit elkaar barste, z’n siddering door mijn lijf,  alles trilt van binnen, je kan er wel iets bij voorstellen. 43 jaar geleden schreef ik het op en het is altijd bewaard gebleven.

Mooi maar ergens ook verdrietig, ergens wilde mijn OERVUUR eruit, en dat lukte toen niet zo goed. Dit verhaal gaat over beide kanten van boosheid. (te weinig – te veel)

Dit is een pleidooi van mij voor jouw boosheid als sleutel naar jouw OERVUUR! De onverwachte kracht van boosheid in ons. Het gaat hier over (jouw) duidelijkheid, (jouw) grenzen stellen en (jouw) passie. Niks schamen voor onze gevoelens, het is het vuur wat brand van binnen in ons en het mag er uit. Mist je bekend bent met jouw boosheid.

Hoe bekend ben jij eigenlijk met jouw boosheid? Eerlijk?

Mijn boosheid kon er niet uit, dat hielp niet kan ik je vertellen. Sommige andere mannen klapte door naar te veel boosheid…..woede of zelf agressie….dat werkt ook niet natuurlijk.

Let op! Boosheid, beter gezegd boze gevoelens zijn een belangrijke bron voor ons OERVUUR. Het gaat hier over passie, drive en duidelijkheid. Mits je er bekend mee bent, soms neemt BOOS bezit van ons en dat is niet ok. Boos heeft ook een negatieve connotatie in onze maatschappij van correctheid. Boosheid  in verbinding kunnen brengen, ja daar gaat het over. Zo van “Ik voel boosheid en wel hierom…….. en dit is wat het met me doet……..”

Ik wil nog 2 stappen met je zetten:

(i) Gaat het om boosheid of om wat er onder de boosheid zit?  Weet wat jou boosheid is, of zoals ik net al zei……wat er onder zit? En daaronder? Boosheid is maar een uiting van iets en dat iets mag er uit. Ken je jouw boosheid?  Dit is essentie en bevrijdend. Ik help je erbij tijdens een coaching sessie en de 3 daagse mannen training Oervuur. Ik biedt je een plek waar je er aan kan werken, voelen en ervaren.

Ik ga even terug naar de jongen van toen. Ik heb nooit een voorbeeld van gezien bij mijn ouders. De uitnodig was om een lieve, aardige jongen te zijn en er was geen echte ruimte voor mijn boosheid. Voor andere mannen was het antwoord juist boos zijn……waarschijnlijk tegen de agressie aan, uit contact. Het is allemaal een manier om om te gaan met wat je thuis aantrof.

(ii) Nog een paar laatste dingen voordat je weer op pad gaat.  Boos en agressie zijn 2 verschillende dingen. Boos is kwetsbaar, agressie niet. Dus denk eens na….is jou boos kwetsbaar? Is er iemand die perfect in contact boos kan zijn, feilloos? Nee, dat denk ik niet, dus geen zorgen over het perfect moeten en hoeven doen.

De uitnodiging is als volgt, verken je boosheid, leer het kennen. Wanneer wordt jij boos? Hoe ga jij om met boosheid van anderen? Wat zeg je als je boos bent? Wat en vooral waar voel je het als je boos bent? Dit is z’n belangrijke sleutel naar jouw Oervuur, duidelijkheid van binnen en buiten, welkom.

Meer verhalen

Wil jij geen nieuwe verhalen meer missen? Ik upload ze ook altijd via mijn Social Media-kanalen. Volg me via jouw favoriete kanaal en blijf op de hoogte.